Outland Rallyteam 

Outland Rallyteam: "Het is nu echt over!"

"We hebben gedaan wat we konden, maar er is geen onderdeel te vinden voor onze bak, dus het is nu echt over!", meldt Helene vanuit het bivak in Merzouga. Dagen lang is het Outland Rallyteam opzoek geweest naar onderdelen voor de versnellingsbak, maar het blijkt een onbegonnen zaak te zijn. De bak is speciaal en dat nekt de monteurs. Er zijn wel onderdelen te krijgen, maar die moeten besteld worden en dat duurt te lang. Het team had als doel om tenminste nog een aantal etappes te rijden, maar dat gaat helaas niet.

Rallyraid en elke andere tak van autosport is een mechanische sport en je bent afhankelijk van de techniek. Je kunt je zaakjes nog zo goed voor elkaar hebben er blijft altijd een risico bestaan dat een onderdeel kapot gaat. Een druklager in een versnellingsbak is zo'n onderdeel wat je pas voelt aankomen als het te laat is en dan heb je vaak een probleem. Een geluk bij een ongeluk was dat de auto kapot ging op de verbinding op weg naar de eerste etappe waardoor er direct hulp geboden kon worden en er de hoop was om het euvel in het bivak te kunnen verhelpen. De zoektocht naar het onderdeel begon hoopvol, maar al snel werd het duidelijk dat de versnellingsbak geen standaard bak was, voor zover dat mogelijk is. Helene en het team wilde koste wat het kost de Bowler Desert Warrior weer aan de praat krijgen om zo alsnog een aantal etappes te kunnen rijden, maar afgelopen woensdag 17 april gooide het team de handdoek in de ring.

Helene vertelt: "Het is echt balen, maar we hebben ook in Merzouga geen onderdelen kunnen vinden. Het ziet er naar uit dat we de Bowler pas in Nederland kunnen repareren. Al had ik alleen de laatste etappe maar kunnen rijden, dan waren we daar nog voor gegaan, maar het mocht niet zo zijn. Het team heeft er alles aan gedaan, maar meer dan dat kunnen we niet doen. Het is niet alleen voor ons balen, maar ook voor onze sponsors en relaties die alles in het werk hebben gesteld om ons hier te krijgen. We hadden graag ook voor jullie de finish gehaald, maar helaas ook dat is Offroad rally rijden." Ondanks de tegenslag heeft het team ook mooie momenten meegemaakt: "We hebben de rally nu gedeeltelijk als toeschouwer mee kunnen maken en het blijft een fantastisch evenement. De droom is om de rally zeker een keer uit te gaan rijden dus mochten we het voor elkaar krijgen dan zijn we er volgend jaar weer bij."


Outland Rallyteam zet zoektocht voort


Na de problemen met de versnellingsbak onderweg na de eerste etappe is er veel gebeurd met het Outland Rallyteam. Het rijden van de etappes is een uitdaging, maar het zoeken naar de juiste onderdelen om de Bowler te repareren lijkt een nog grotere te worden. Toch blijft het team optimistisch en zullen ze alles proberen om alsnog een aantal etappes te kunnen rijden. 

Het team rijdt op het ogenlik van bivak naar bivak. Anders dan in de Dakar Rally mogen ze hier een aantal etappes missen zonder uitgesloten te worden. Het team is de afgelopen dagen dan ook naarstig op zoek geweest naar de juiste onderdelen in zowel Nederland als Marokko, maar helaas lijkt het een lastige opgave te zijn. Ondanks dat er een aantal Bowler Desert Warriors mee rijden in de Morocco Desert Challenge lijkt iederen met een ander type bak te rijden. Ook de in Nederland gevonden bak voldeed helaas niet.

Helene blijft ondanks de egenslag positief en de zoektocht is nog niet voorbij. "We zijn net aangekomen in het 3de bivak en hiervandaan is het niet ver naar Merzouga. In deze plaats zijn meer garages dus ook meer kans op onderdelen. Het is balen, maar aan de andere kant hebben we wel veel mooie dingen gezien en we geven nog niet op. We zullen waarschijnlijk buiten mededingen mee rijden als we de auto kunnen repareren, maar dat zou op dit moment al geweldig zijn. We houden hoop en houden jullie zoveel mogelijk op de hoogte. Houd ook onze Facebook en Twitter pagina's in de gaten voor de laatste updates", aldus Helene vanuit het bivak.


Valse start voor Outland Rallyteam

Het Outland Rallyteam is de Morocco Desert Challenge op een andere manier begonnen dan vooraf was gepland. Na een prima voorbereiding en een laatste technische keuring was het zaterdag 13 april tijd voor de eerste etappe maar de start van deze proloog etappe werd niet gehaald. Onderweg naar Plage Blanche kreeg het team technische problemen met de blauwe Bowler Desert Warrior waardoor ze meteen naar het eerste bivak zijn gesleept. 

Op donderdag en vrijdag stonden de technische keuringen op het programma en kon het team zich klaarmaken voor de komende week. De Bowler werd ook op de laatste punten goedgekeurd en de laatste hobbel voor de start van de rally leek genomen, maar niets was minder waar. Opweg naar de start van de eerste etappe kreeg de Bowler technische problemen. Het leek erop dat een druklager van de bak het begeven had en de auto kon niet meer verder. Een lokale sleepdienst heeft de Outland equipe naar het bivak aan de finish van de etappe gesleept om de problemen te proberen te verhelpen. Met recht een valse start na de zo goede voorbereiding.

Op het moment van schrijven zijn de monteurs druk bezig om de problemen op te lossen. Ondanks de teleurstelling blijft het team optimistisch en doen ze er alles aan om alsnog te kunnen starten. "Het Outland Rallyteam was wel als eerste in het bivak!", grapt Helene. "Het was een lange nacht. We zijn gisteravond gestrand en we kwamen vanmorgen om 6:30 uur pas in het bivak aan. We gaan kijken of we het probleem op kunnen lossen om alsnog te kunnen starten. We geven nog niet op en houden jullie op de hoogte."


Outland Rallyteam onderweg naar Marokko

Op 12 april 2019 gaat de Morocco Desert Challenge van start en het Outland Rallyteam is van de partij. Op het moment van schrijven is de blauwe Bowler Desert Warrior met startnummer 375 onderweg naar Marokko, maar voorafgaand aan het vertrek was er nog voldoende te doen voor Helene en het Outland Rallyteam. 

Bowler Desert Warrior goedgekeurd!
Na een jaar keihard werken was op 16 maart 2019 het moment daar. De Bowler moest klaar zijn voor de pre keuring en de spanning liep op. Ondanks dat de auto aan alle regels voldoet moet de organisatie van de Morocco Desert Challenge nog wel de stempels op de controlekaart zetten. Tijdens de keuring wordt er niet alleen naar de technische staat van de auto gekeken, maar ook de outfits en de helmen van de coureur en navigator worden gekeurd. Na een uitgebreide inspectie werd de auto goedgekeurd en werd het startnummer 375 op de auto geplakt.

Sponsordag en 4x4 vakantiebeurs
Na de belangrijke technische keuring viel er een last van het team af en was het tijd voor een beetje ontspanning. Op zondag 17 april werden de sponsors en relaties in het zonnetje gezet en kon het team de blauwe Bowler Desert Warrior de sporen geven op het terrein van Action Planet. Onder het genot van een hapje en een drankje kon men met eigen ogen zien dat de auto en het team er klaar voor zijn en de liefhebbers werden getrakteerd op een taxiritje in de Bowler. Een week later stond de Outland Rallyteam Bowler op de 4x4 vakantiebeurs in Loon op Zand. Dit evenement was de laatste kans om de auto aan het publiek te laten zien voordat deze op transport naar Marokko ging. Er was een hoop belangstelling voor de auto en er werden vele vragen beantwoord. Al met al een drukke maar leuke week voor het team.

De auto is inmiddels onderweg naar Marokko en Helene en het team vertrekken dinsdag 9 april. Bij aankomst zal de auto inmiddels gearriveerd zijn en kan het team de voorbereidingen gaan treffen voor het echte werk, de start van de Morocco Desert Challenge op 12 april. Voor die tijd zal de auto nog een laatste check krijgen en dan moet het gaan gebeuren. Helene is er klaar voor: "Het is spannend en het komt nu wel erg dichtbij, maar we hebben er erg veel zin in. Ik rij samen met Jacob Outenaar, die de Morocco Desert Challenge al 8 keer gereden heeft dus hij kan mij goed door de duinen loodsen. Ed Hijstek en Tijs-Jan Westrup zijn de monteurs van het team en hebben beiden veel ervaring dus ook daar zit het goed. Wat ons betreft mag het beginnen", aldus Helene van der Valk


MAART, 2019

17 MRT 2019 SPONSORDAG OUTLAND RALLY TEAM (Hele Dag: Sunday)


OMSCHRIJVING EVENEMENT

Bij Action Planet:

Graag nodigen wij je uit voor de 'SPONSORDAG' en tevens uitzwaaidag bij Action Planet in Velsen-Zuid. Het rijden  start om 14.00 en eindigt om 16.00 uur.

En als je je snel bij Helene van der Valk via info@outland-rallyteam.nl of nog sneller Helene3x3@hotmail.com, of te bellen naar +31(0)6-15407079 dan maak je kans om, mee  te mogen rijden in de Outland Rally auto, of een 4×4 die ter beschikking is gesteld door Action Planet.

De koffie staat klaar en spektakel is gegarandeerd. Bovendien is Action Planet een prachtige evenementenlocatie, waar je je 4×4-hart kunt ophalen. Meld je wel even aan, als je richting Velsen-Zuid wenst te gaan. Check: www.outland-rallyteam.nl, of www.actionplanet.nl

Adres: Action Planet - Laaglandersluisweg 12, 1981 LS Velsen-Zuid

OUTLAND RALLYTEAM WIL GRAAG DE SPONSORS BEDANKEN!

Hoe kan dit anders dan ze, op de rallyauto, te laten zien!

Bedankt voor het in ons gestelde vertrouwen, we gaan proberen succes te halen in de Morocco Desert Challenge!

Meld je hier onder aan voor 17 maart 2019

Outland Rallyteam, een lang gekoesterde droom, die in vervulling gaat...

Helene van der Valk had na een onvergetelijk avontuur in de woestijn van Marokko de grote wens met een eigen team deel te nemen aan de Morocco Desert Challenge, een pittige rally over 3.000 kilometer

Deze rally duurt acht dagen en in die 3.000 kilometer wordt je als team flink op de proef gesteld, want je doorkruist de veeleisende en meedogenloze woestijn en de duinen van Marokko. Een omgeving dus, die niet direct geschikt is voor hoge hakken en make-up...

Het ziet er naar uit, dat die wens van Helene binnenkort in vervulling zal gaan, want medio 2018 werd het 'Outland Rallyteam' opgericht en staat er een serieuze, vierwielaangedreven en 260 pk sterke Desert Warrior in de werkplaats. Helene is teamcaptain. In gesprek met haar komen we er al snel achter, dat ze goedlachs en scherp is en een goede kennis van zaken is haar niet vreemd.


Prijs winnaar Outland RallyTeam Pre-Proloog 28 oktober 2018.

S. Eussen staat er mooi op met zijn prijs, hij won de prijsvraag: wat is het gewicht van de auto geladen met de rijders er in, aan de start van de Morocco Desert Challenge. Deze deelnemer zat er het dichtst bij. Het Outland rallyteam kende meer dan 200 deelnemers  die een schatting hadden gedaan. Voor de statistiek: Het winnende gewicht was 2310 kilo. De prijs? Met 2 personen Quad Rijden bij Action Planet. 

Onder de Blauwe Hemel: aflevering 12 vanuit Zandvoort

ZANDVOORT - NOORD-HOLLAND Bij NH kun je vier weken lang elke werkdag kijken naar Onder de Blauwe Hemel. Elke aflevering schuiven drie gasten aan voor de meest uiteenlopende gesprekken. In de twaalfde aflevering ontvangt presentator Klaas Jan Bos zijn gasten Michael Bleekemolen, Wil Hartog en Helena van der Valk Meijran 

Voor deze aflevering hebben we de tafel op het circuit in Zandvoort gezet. De laatste Nederlandse TT-winnaar, een rallyrijdster én schoonheidsspecialiste en een voormalig Formule 1-coureur: voor deze aflevering van Onder de Blauwe Hemel zijn alleen maar mensen met een auto- of motorachtergrond uitgenodigd.

Outland Rallyteam stelt zich voor bij 

Twee enthousiaste Nederlandse dames in een Desert Warrior aan de start in de Morocco Desert Challenge. Hieronder het video-interview dat we op de pre-proloog in Valkenswaard met Helene hadden.

Afgelopen zondag 17 maart 2019 was de Sponsordag bij ActionPlanet. Na een jaar keihard werken aan de auto is het dan eindelijk zo ver, we zijn klaar voor de Morocco dessert challenge. Dus dit is het moment om de sponsoren mee te laten genieten en in het zonnetje te zetten.
De auto loopt super goed, wij hebben er zin...

Outland Rallyteam


+31(0)615407079

helena3x3@hotmail.com