Outland RallyTeam 

Helene van der Valk Meijran                               

Teamcaptain & piloot

Gedreven onderneemster eigenaressen van een schoonheidskliniek Vitalis4you.

Vliegt als piloot, en is instructrice voor 4WD en Quad rijden  

Avontuurlijk en ambitieus, altijd op zoek naar een uitdaging!

Heeft een passie voor het opknappen en onderhouden van terreinwagens

Hoe ontstaat zoiets?....

Bij mij is de liefde voor het terrein rijden begonnen met een Suzuki Samurai rijden in het Amsterdamse havengebied, ik werd steeds enthousiaster en ging op zoek naar uitdagingen. 

"Ik nam met een Suzuki Samurai deel aan wat offroad en trial wedstrijden. Daarin was ik meer en meer op zoek naar nieuwe uitdagingen. In 2004 heb ik mijn diploma als 4WD instructeur gehaald bij Off-road Adventure en daar onderhield ik ook de terreinwagens. We organiseerden jeeptochten en maakten mooie reizen door het ruige binnenland van IJsland. Ik kwam uiteindelijk terecht bij het outdoor bedrijf Action Planet in Spaarnwoude daar opent  leading lady Ineke van der Geest, haar deuren. 

De locatie midden in de Randstad staat in de top 3 van off-road terreinen in Nederland. liep daar het rallyteam Les Gazelles tegen het lijf. Zij waren opzoek naar een monteur en zo kwam ik in aanraking met de Morocco Desert Challenge"

Een onvergetelijke ervaring die smaakte naar meer, en met meer bedoel ik heel veel meer, en besloot deze ervaring nog even vast te houden

Okay, maar nu nemen we een sprong voorwaarts en dan is daar het Outland Rallyteam met een Desert Warrior, samen met Yvette kwam ik tot een besluit  om in 2019 weer aan de start te kunnen staan van de  Morocco Desert Challenge

.

Yvette Olde Monnikhof

Co Pilot & Navigator

Avontuurlijk en ondernemend. Is Project en Kwaliteit Manager bij Ziggo.

Voorzitter van de ANVT (4X4 vereniging) Heeft een passie voor reizen en uitdagingen! Deed 2 keer eerder mee aan de Morocco Desert Challenge als navigator van een vrouwen team

Hoe kom je van een standaard lease auto bij een Nissan Patrol en de volgende stap: mee doen aan rallys?

In 2012 werd ik ontslagen, dat is het moment om na te denken wat je wilt gaan doen. Voor mij was dat duidelijk: ik wilde eerst reizen voordat ik aan een nieuwe baan zou beginnen. Mijn partner vond dat een prima idee. Ik wilde terug naar India. Hij wilde alleen mee als we met de auto zouden gaan.

De zoektocht begon en Ukkie werd aangeschaft, een degelijke grote Nissan Patrol uit 1999. De auto werd verbouwd en uitgerust met een daktent om de trip te kunnen maken. Uiteindelijk is de reis een trip naar Marokko geworden omdat Paakistan en Afganistan te gevaarlijk waren.

Maar voordat het zover was, deden we eerst nog een les," waar is die tweede pook nu eigenlijk voor en wat kun je met zo'n auto?" bij 4WD in Oss.

Toen de trainer vertelde dat hij ook les gaf aan mensen die mee doen aan rally's, is het vonkje aangegaan. Mijn eerste reactie was......Ja! Dat ga ik ook doen. Daarna gingen we op reis, kwamen terug en verdrong het rally plan helemaal naar de achtergrond.

Totdat mijn inmiddels ex-man me koppelde aan Sascha, ook een dame met voorliefde voor 4x4 en rally sport. Een ontmoeting was snel geregeld en diezelfde avond besloten we om samen mee te doen aan de Lybia Rally in Marokko in 2014. Een kleine 2 maanden later stonden we aan de start voor het Rally Adventure. Wat volgde was een geweldige week met lange dagen vol uitdagingen en weinig slaap. Maar het race virus had ons goed te pakken.

We wilden meer! Veel meer.

We besloten om het jaar daarop mee te doen aan de Rally Pro, dat is gelukt en we hebben samen een goed resultaat neer gezet.

Rally rijden zit me in het bloed en na een jaar overgeslagen te hebben, ga ik er weer voor om volgend jaar met Helene aan de start te staan van de Morocco Desert Challenge!

Bend the Mind

Heeft u behoefte aan contact met ons?